FF RESUMEREN

Rex met Fred van de Vliet en Rokado

Zo, het zit er weer op! We zijn er voor de derde keer in geslaagd ons te handhaven op het pittige niveau van de 2e klasse. Toen we aan het begin van het seizoen met zeven man naar zuid Limburg moesten, had ik nog bar weinig hoop op een goeie afloop. De 4-4 daar tankte echter vertrouwen en in de 2e ronden hadden we zelfs van het beresterke De Pion kunnen en moeten winnen. Na een totale offday tegen Krimpen (Hoewel, ze zijn niet voor niets kampioen) sloegen we toe met drie fraaie overwinningen op rij en konden beide laatste rondes (te) relaxed worden afgewerkt. Een fraaie teamprestatie, maar ik wil drie spelers even in het zonnetje zetten.
Onze nestor speelde een beresterk seizoen en lijkt ieder jaar weer sterker te worden. Geweldig Rex!
Na het opstappen van Rick stelde Marco zich voor iedere ronde beschikbaar. Dat was mooi, maar nog mooier was dat hij meteen het sterkste seizoen van zijn leven speelde en de 2100 nadert. Klasse neef! Een beetje serieus KNSB-team beschikt over een topspeler. Wij ook! Matthias hakte dit jaar 2200+ spelers om alsof het luciferhoutjes waren en wordt dan ook beloond met een 2200+ rating. Top Matthias, op naar de 2300!

Over de wedstrijd tegen Dubbelschaak zelf hou ik het kort. Ik offerde volstrekt onnodig een kwaliteit en kreeg geen schijn van kans/tegenspel. Wilbert, Frank en Leo verloren eveneens, Han kwam in een toreneindspel niet verder dan remise, Rex, Matthias en Marco deden gewoon wat ze bijna het hele seizoen al doen. Het beste nieuws van dit seizoen is echter dat Frank weer helemaal de oude is! Geweldig Frank!!
Tot slot wil ik uiteraard ook Jos bedanken voor zijn inzet als wedstrijdleider en ceremoniemeester! Dankzij Jos’ tomeloze inspanning werd Rex na afloop door Fred van der Vliet toegesproken en beloond met een speld vanwege zijn 50-jarig KNSB-lidmaatschap.
We kunnen met nog een paar trainingssessies in Breda en Gent voor de boeg het komende seizoen met vertrouwen tegemoet zien!.

Hans.

Dubbelschaak – Rokado in Boxtel